به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري دانشجو، امينرضاييزاده مدير دفتر فناوري سامانههاي کنترل و پايش پيشرفته، واقع در مجتمع خدمات فناروي دانشگاه صنعتي شريف گفت: پس از دو سال تلاش، از طريق مهندسي سازماني و با هدف بهينه سازي فرآيندهاي اجرايي مامورين نصب و اصلاح انشعاب، قرائت کنتور، تست و بازرسي، فروش و خدمات پس از فروش انشعاب، قطع و وصل، توانستيم به محصول نرم افزاري جامع با نام SEO دست يابيم.
اين طرح، فرآيندهاي اجرايي مامورين خدمات مشترکين را يکپارچه سازي کرده و کليه عمليات اجرايي و کنترلي آنان را در خارج از ساختمانهاي اداري، به صورت سيستمي پوشش ميدهد. در واقع هدف نهايي اين طرح مکانيزه کردن و هوشمند سازي سيتماتيک (قابل کنترل و رصد کردن مراحل اجرايي) کليه فعاليتها و فرآيندهاي مامورين خدمات جامع مشترکين و نصب و اصلاح انشعابات است.
رضاييزاده استاديار دانشکده مهندسي برق دانشگاه صنعتي شريف در ادامه يادآور شد: اين پروژه، در وهله اول به مهندسي سازماني حوزه مامورين خدمات مشترکين ميپردازد و نسبت به چيدمان بهينه و کاهش هزينههاي تجهيزات و خصوصا منابع انساني راهکار بهينه ميدهد. سپس اين مهندسي سازماني را در قالب يک سيستم اتوماسيون هوشمند پياده سازي ميکند و همزمان با ارائه راهکار اختصاصي جهت مهندسي سازماني حوزه مامورين خدمات مشترکين، بهينه سازي فرآيندهاي اجرايي و عملياتي مامورين مذکور، انجام ميشود. اين بخش صرفا فعاليتهاي عملياتي را شامل ميشود و هيچ ارتباطي به سيستمهاي Billing و امثال آن ندارد.
رضاييزاده در خصوص مزاياي اين طرح گفت: سيستم و ساختار فعلي باعث هدررفت سالانه 1400 ميليارد ريال منابع نقدي شرکتهاي توزيع در سطح کشور ميشود که هر سال حداقل 10% به آن افزوده ميشود. اين رقم جز هزينههاي مستقيم و قابل محاسبه است و از محل اعتبارات و بودجه شرکتهاي توزيع هزينه ميشود. همچنين صرفه جويي 5000 هزار ميلياردي در هزينههاي غيرمستقيم نيز از ديگر مزاياي اين طرح است و در مجموع عوايد سيستم پيشنهادي معادل 6400 ميليارد ريال سالانه خواهد بود.
عضو هيئت دانشکده مهندسي برق خاطرنشان کرد: اين طرح اکنون در چند منطقه از تهران عملياتي شده و در حال اجراست. در اين طرح مامورين برق با وارد کردن اطلاعات در گوشي و گرفتن عکس از کنتور، اطلاعات را براي سرور ارسال ميکنند و مدير اجرايي يا بازرس ميتواند به صورت آنلاين وضعيت پروندهها و مسير کارکرد مامورين را نظارت کند. حذف استفاده از کاغذ در اين سيستم سبب صرفه جويي 19 ميليون برگه کاغذ و جلوگيري از قطع شدن 2000 درخت در سال ميشود. علاوه بر آن باعث ميشود هر پرونده در لحظه درسيستم ثبت شود (درمقايسه با وضعيت فعلي که 3 روز تاخير ميتواند داشته باشد). از ديگر مزاياي جانبي اين سيستم، ميتوان به بروز رساني دادههاي نقشه GIS شرکت توزيع به صورت آنلاين و فراهم شدن بستري براي تحليل دادههاي مناطق و ارزيابي سيستماتيکي عملکرد مامورين برق اشاره کرد.
رضايي زاده در پايان گفت: طي دوسال با همکاري و همفکري پرسنل رسمي، مامورين و کارشناسان فني و خبره روي اين ايده کار کرديم و تمام زير سيستمهاي فعاليتهاي مامورين برق را طراحي کرديم. هم اکنون يکي از زير سيستمها (زير سيستم تست و بازرسي) پياده سازي شده و در مناطقي از تهران در حال اجراست. ما به دنبال اين هستيم که اين سيستم به شرکتهاي توزيع و پيمانکاران مربوطه معرفي شود تا بتواند جايگزين روش فعلي باشد و از هدررفت منابع جلوگيري کند و با توليد دادههاي ارزشمند، نظارت و آناليز بهتري براي مديران فراهم نمايد.
کارتابل پروندهها در اپليکيشن موبايل مامورين برق قابل رويت است. مامور با اشاره روي هر پرونده وارد آن شده و اطلاعات را وارد ميکند. اين اطلاعات همراه با موقعيت جغرافيايي (GPS) مامور به سرور ارسال ميگردد.
درباره این سایت